Ciutat de les Arts i les Ciències

In Valencia is een nieuwe wijk te bewonderen die voor een toeristische impuls voor de stad heeft gezorgd: de Stad van Kunst en Wetenschap. In het Valenciaans luidt de naam bijna poëtisch ‘Ciutat de les Arts i les Ciències’. Wie foto’s van dit nieuwe stukje Valencia ziet en er zelf ooit geweest is, zal het direct herkennen op de afbeeldingen. De gebouwen zijn een toonbeeld van moderne architectuur, waarbij de kleur wit een hoofdrol speelt. Strakke vormen, fraaie rondingen en waterpartijen zorgen voor een indrukwekkend samenspel dat menig fotograaf zal inspireren.

Het Ciutat de les Arts i les Ciències is een verzameling van musea, attracties en cultuur. Onderdeel van het complex zijn het Museo de las Ciencias Príncipe Felipe, L’Umbracle, L’Hemisfèric, het Palau de les Arts Reina Sofía, Agora, Pont de l’Assut de l’Or en de grote toeristische trekpleister L’Oceanogràfic. Langs Ciutat de les Arts i les Ciències loopt Jardín del Turia, het prachtige stadspark van Valencia.

Tip: als je in Ciutat de les Arts i les Ciències wilt fotograferen en geen zin hebt in andere toeristen op je foto, zorg er dan voor dat je ’s morgens voor tien uur er bent. De meeste stadsrondleidingen zijn er dan nog niet gearriveerd, waardoor je ongestoord kunt fotograferen.

Tags bij dit artikel: , ,