Vaticaanse Musea

Behalve de Sint-Pietersbasiliek vormen de Vaticaanse Musea de tweede grote bezienswaardigheid in Vaticaanstad. Het is een groep musea die als één geheel ‘verkocht wordt’. Je hoeft dus geen verschillende entreekaarten te kopen maar je hebt aan één entreeticket genoeg. De collectie van de Vaticaanse Musea is gedurende een lange periode samengesteld. Soms door aankoop, soms omdat het speciaal voor het Vaticaan gemaakt is maar vaak door ordinaire roof. Onder de pauselijke macht heeft er een groot aantal kunstroven plaatsgevonden die zijn weerga niet kent.

Voor liefhebbers van kunst in het algemeen en vooral van kerkelijke kunst is een bezoek aan de Vaticaanse Musea een absolute aanrader. Weet wel dat het er binnen altijd enorm druk is. Wie optimaal wil genieten van bezienswaardigheden zoals het plafond van de Sixtijnse Kapel, de galerie met geografische kaarten, de Vaticaanse Pinacotheek en de vele sculpturen dan is een rondleiding met gids aan te raden.

vaticaanstad-vaticaanse-musea2

Als je vooraf je rondleiding door de Vaticaanse Musea en eventueel ook de Sint Pietersbasiliek boekt dan weet je zeker dat je op het afgesproken tijdstip naar binnen kunt. De wachtrijen voor deze begeleide tours is een stuk korter in wachttijd, want je hoeft alleen maar door de veiligheidscontrole heen. Als je het geluk hebt dat je een goede gids hebt dan loodst hij of zij je behendig door de massa in de Vaticaanse Musea heen en weet je enorm veel te vertellen over alles wat je ziet. Onze gids Luigi was zelfs zo enthousiast dat de rondleiding geen drie uur maar ruim vier uur duurde.

Tags bij dit artikel: ,


Vaticaanstad

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Vaticaanstad op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Vaticaanstad.
> Vaticaanstad tips en informatie


Alles over Vaticaanstad