SkyBar

Waarschijnlijk één van de beste plekken om uitzicht te hebben op de Petronas Twin Towers is de SkyBar van het vijfsterren Traders Hotel in Kuala Lumpur City Central. Deze bar bevindt zich op de 33e verdieping van het hotel. Omdat het hotel bijna recht tegenover de Petronas Twin Towers ligt en er geen gebouwen zijn (en komen) die het uitzicht blokkeren krijg je een waanzinnig uitzicht op de tweelingtorens van Kuala Lumpur. De bar zelf is ook de moeite waard. Zo vind je het zwembad van het hotel midden in de bar. Een groot dele van de bar is voorzien van ramen met daarboven ene open deel, zodat je een prachtig panoramisch uitzicht krijgt. De beste spots aan de KLCC-zijde zijn loungehoekjes waarvoor je bijan altijd zult moeten reserveren als je er na 17 uur wilt zitten. De bar is vanaf 10 uur ‘s morgens al geopend. Op doordeweekse dagen is de bar tot 1 uur ‘s nachts open. Op vrijdag, zaterdag en sommige feestdagen is de Skybar zelfs tot 3 uur ‘s nachts open. Overdag wordt er vooral muziek gespeeld die te vergelijken is met wat ze bij ons op Sky radio draaien. Relaxte muziek die vooral niemand irriteert. Later in de avond gaat de muziek meer richting relaxte dance en gaat het volume ook wat omhoog.

SkyBar kent een zeer uitgebreide drankkaart, waaronder een aantal unieke cocktails. De prijzen liggen voor Maleisische begrippen wel op een vrij hoog niveau, maar daarvoor zit je wel in een van de beste bars van de stad. Naast drank bieden ze ook een gevarieerde kaart van hapjes aan. Aanrader is de gemengde saté.
Wie de SkyBar wil bezoeken die kan beter vooraf reserveren. Zeker op drukke dagen en gewilde tijdstippen kan het erg druk zijn.

Tags bij dit artikel: , ,