Concentratiekampen Auschwitz en Auschwitz-Birkenau

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er enorme hoeveelheden mensen, voornamelijk joden, uit onder andere Nederland, Duitsland en Polen gedeporteerd naar concentratiekampen. De meest bekende is ongetwijfeld Auschwitz waar meer dan een miljoen mensen de dood vonden. Onder e naam Auschwitz zijn er eigenlijk meerdere concentratiekampen. De bekendste is Auschwitz II, dat bij veel mensen beter bekend staat onder de naam Birkenau.

Het stadje Oświęcim, waar de concentratiekampen zich bevinden, liggen op zo’n anderhalf uur reistijd van Krakau. Niet voor niets dat veel mensen een stedentrip naar Krakau combineren met een bezoek aan Auschwitz. Om een goed beeld te krijgen is een gecombineerd bezoek aan Auschwitz I en Auschwitz/Birkenau aan te bevelen. Je kunt dat op eigen houtje doen, maar een georganiseerde tour (met gids) is aan te raden. Op die manier weet je zeker dat je binnen kunt en krijg je van de gids de broodnodige informatie over wat je allemaal ziet. Je kunt je dagexcursie naar Auschwitz vooraf via internet reserveren. Je wordt dan ook bij je hotel of appartement in Krakau opgepikt en weer afgezet.

Houd er rekening mee dat een bezoek aan Auschwitz heftig is, zeker als je gevoelig aangelegd bent. Vraag daarom zeker af of het raadzaam is om met jongere kinderen een bezoek aan Auschwitz te brengen.

Tags bij dit artikel:


Krakau

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Krakau op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Krakau.
> Krakau tips en informatie


Alles over Krakau