Eigen euro’s

Opvallend feit is dat San Marino geen onderdeel is van de Europese Unie, maar wel meedoet aan de euro. San Marino heeft dan ook eigen euromunten. Die zijn zeer gewild onder verzamelaars. Naar San Marino reizen is vrijwel de enige manier om aan de euromunten van San Marino te komen. In het Nederlandse betalingsverkeer bestaat gemiddeld nog geen 0,005% van alle munten uit euromunten die uit San Marino komen. De schaarse munten die San Marino verlaten worden vanwege de zeldzaamheid al snel aan het betalingsverkeer onttrokken om vervolgens bij verzamelaars en handelaren terecht te komen. Extra gewild zijn de speciale edities van de € 2 munten. Ieder jaar mag een land een speciale herdenkingsmunt van twee euro slaan.

Bij de diverse toeristenwinkeltjes in San Marino kun je complete sets met euromunten van San Marino kopen. Deze zitten normaal gesproken in speciale hoesjes.

Tags bij dit artikel: ,


San Marino stad

Dit artikel is onderdeel van een pagina over San Marino stad op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over San Marino stad.
> San Marino stad tips en informatie


Alles over San Marino stad