Seoul: de grote aanjager van de Koreaanse economie

Seoul is veruit de grootste stad van Zuid-Korea. De stad zelf heeft meer dan tien miljoen inwoners en die naar de hele metropool kijkt die mag de letter ver voorbij de 25 miljoen bewoners pas stilzetten. De enorme economische ontwikkeling die Zuid-Korea sinds de tweede helft van de vorige eeuw doormaakt heeft voor een enorme expansie van Seoul gezorgd. Hier concentreert het bedrijfsleven zich. Grote merken zoals Samsung, Hyundai, LG en Kia hebben hier hun hoofdkantoor. De economische situatie heeft ervoor gezorgd dat het gemiddelde inkomen per inwoner van Seoul flink toegenomen is. Het ligt niet ver meer onder het niveau van de inkomens in Amsterdam. Een nette prestatie voor een stad die een redelijke aanwas van inwoners heeft gekregen doordat ook ongeschoolde mensen vanuit het platteland naar Seoul verhuisden.

Als je als toerist Seoul gaat bezoeken dan zul je merken dat je in een moderne samenleving terecht komt waar duidelijke afspraken en het naleven van deze regels een belangrijk element binnen het dagelijks leven vormen. Daardoor loopt de stad vaak als een goed geoliede machine. Tussen alle moderne gebouwen door is er nog voldoende ruimte voor het oude Korea, waar alles net wat langzamer gaat dan in de zakendistricten. Seoul is een veilige en relatief schone stad waar je als toerist kunt genieten van architectuur, prachtige oude tempels, mooie restanten uit het verleden in de vorm van stadspoorten en van de heerlijke Koreaanse keuken. Op het gebied van streetfood behoort Seoul tot de topbestemmingen wereldwijd. Sommige mensen menen dat Seoul op dat gebied zelfs beter is dan de Thaise hoofdstad Bangkok, omdat het aanbod van etenswaren in de eetkraampjes van Seoul gevarieerder is.Alles over Seoul


Top 10 bezienswaardigheden

Top 10 bezienswaardighedenDe meest interessante bezienswaardigheden van Seoul vind je in een handig overzicht met alle Seoul hoogtepunten:
de top 10 bezienswaardigheden van Seoul