Beijing: hoofdstad van wereldmacht China

Beijing is de hoofdstad van China en de op één na grootste stad van het land. Vroeger was Beijing (of Peking, zoals de stad ook nog wel genoemd wordt) de plek van waaruit het voormalige Chinese Keizerrijk bestuurd werd. De Verboden Stad was het bestuurlijke hart tijdens de Ming- en Qing-dynastie. De Purperen Verboden Stad is tegenwoordig de belangrijkste bezienswaardigheid binnen de stadsgrenzen van Beijing.

Wie Beijing bezoekt die zal er rekening mee moeten houden dat de stad zich ontzettend snel aan het ontwikkelen is. Nieuwe gebouwen schieten als paddestoelen uit de grond en het huidige straatbeeld van een willekeurige plek in Beijing kan er volgend jaar door veranderingen zomaar ineens anders uit zien. Als toerist moet je er dan ook rekening mee houden dat informatie op websites en vooral in reisgidsen al snel verouderd en daardoor inaccuraat is. Waar je als bezoeker aan Beijing zeker rekening mee moet houden is het feit dat men in China amper Engels spreekt. Wie weleens in Hongkong is geweest en denkt dat die stad wat betreft het Engels spreken representatief is voor andere Chinese steden die zit er helemaal naast. Het is daarom van belang dat je in ieder geval wat woordjes Chinees spreekt en de belangrijkste Chinese symbolen (o.a. voor ’toilet’) leert herkennen.

Als je naar Beijing reist dan moet je er zeker een paar dagen voor uit trekken om de stad te leren kennen. Maak ook zeker gebruik van de mogelijkheid om vanuit Beijing een excursie te maken naar de Grote Muur. Vanuit Beijing zijn er meerdere mogelijkheden om georganiseerd naar de Chinese Muur te reizen.Alles over Beijing


Top 10 bezienswaardigheden

Top 10 bezienswaardighedenDe meest interessante bezienswaardigheden van Beijing vind je in een handig overzicht met alle Beijing hoogtepunten:
de top 10 bezienswaardigheden van Beijing