Columbus Lighthouse

Het vijfhonderd jarige jubileum van de ontdekking van Amerika was voldoende reden om een enorm monument in Santo Domingo weg te zetten: de Faro a Colón, dat internationaal ook wel aangeduid wordt als de Columbus Lighthouse. Het monument heeft maar liefst 70 miljoen dollar gekost. Dit bedrag is opgebracht door de gezamenlijke Latijns-Amerikaanse landen.

Als je het bouwwerk bezoekt dan zullen de enorme dimensies meteen in het oog vallen. De betonnen kolos heeft een lengte van 210 meter en een breedte van 59 meter. Zodra het donker is zorgen 157 lichtbundels voor een prachtig optisch effect: in de lucht wordt een groot kruis geprojecteerd. Dit zorgt ervoor dat het monument als een vuurtoren dienstdoet. Bij helder weer is het licht vanaf tientallen kilometers afstand goed te zien.

In het Faro a Colón is het mausoleum van Christoffel Columbus te bezoeken. Of de stoffelijke resten die hier liggen daadwerkelijk toebehoren aan de beroemde ontdekkingsreiziger valt te betwijfelen. Van de stoffelijke overschotten in de kathedraal van Sevilla is immers al door middel van een DNA-test bewezen dat die wel van Columbus zijn. In het gebouw is verder een museum gevestigd dat gewijd is aan de ontdekking van Amerika en aan Latijns Amerika in het algemeen.

Tags bij dit artikel: ,


Santo Domingo

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Santo Domingo op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Santo Domingo.
> Santo Domingo tips en informatie


Alles over Santo Domingo