Excursie naar Santo Domingo

Als je in een kusthotel in Punta Cana, Puerto Plata of elders in de Dominicaanse Republiek verblijft dan zul je hoogstwaarschijnlijk een excursie naar Santo Domingo kunnen boeken. Vanuit veel plaatsen is het prima te doen om Santo Domingo in één dag te bezoeken. Afhankelijk van waar je je vakantie viert zul je wel rekening moeten houden met redelijk wat uurtjes in een bus(je) of taxi. Zo duurt het vanuit Punta Cana al snel een uur of drie voordat je vanuit je hotel het centrum van de hoofdstad bereikt hebt. De grote reden om deze excursie te maken is dat Santo Domingo op het gebied van cultuur en historie veruit de belangrijkste stad van het land is. Hier zie je de roots van Amerika en leer je waarom juist Santo Domingo en het eiland Hispaniola de basis geweest zijn voor de kolonisatie die in de zestiende eeuw plaatsgevonden heeft.

Een excursie naar Santo Domingo is niet goedkoop. Als je zo’n uitstapje wilt boeken kijk dan goed naar de programma’s van de verschillende aanbieders. Er zit soms een wezenlijk verschil in de kwaliteit. Zo hebben wij meegemaakt dat de ochtend opgevuld werd met een nutteloze tussenstop in La Romana om te ontbijten (een bak koffie en een croissant). Op Santo Domingo in 12 uur kun je ons uitgebreide reisverslag inclusief foto’s bekijken.

Tags bij dit artikel:


Santo Domingo

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Santo Domingo op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Santo Domingo.
> Santo Domingo tips en informatie


Alles over Santo Domingo