Bergen: historische handelsstad tussen de fjorden

Bergen is een sfeervolle havenstad in het westen van Noorwegen. Al in de middeleeuwen groeide Bergen uit tot een belangrijkste handelsplaats. Al snel was het zelfs één van de belangrijkste steden in het noorden van Europa. De grote bloeitijd voor Bergen begon op het moment dat het tot de hanzesteden begon te behoren. Een deel van de stad herinnert nog aan deze periode, zoals de historische wijk Bryggen die tegenwoordig als beschermd gebied op de werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. Maar Bergen is veel meer. In de stad vind je mooie panden, interessante musea en natuurlijk water… heel veel water. Bergen ligt midden tussen de Noorse fjorden en is daarom een belangrijke uitvalsbasis voor fjordentochten. Ook voor de cruiselijnen is Bergen een populaire aanleghaven. Op drukke dagen liggen er vaak vier of vijf cruiseschepen tegelijkertijd voor anker.

Omdat de wateren rond Bergen vol met vis zitten, is de Bergse vismarkt een populaire plek om te eten. Hier kun je verschillende soorten verse vis eten die op uiteenlopende wijzen klaargemaakt worden. Bergen wordt gedurende het hele jaar druk bezocht. Op het moment dat het voorjaar in volle gang is wordt het nog veel drukker en kun je op sommige dagen over de spreekwoordelijke koppen lopen. Dit betekent dat de prijzen voor accommodaties in deze periode omhoog schieten. Wie slim is die boekt voor deze periode op tijd zijn hotel of appartement in Bergen.Alles over Bergen


Top 10 bezienswaardigheden

Top 10 bezienswaardighedenDe meest interessante bezienswaardigheden van Bergen vind je in een handig overzicht met alle Bergen hoogtepunten:
de top 10 bezienswaardigheden van Bergen