Oslo: moderne stadsarchitectuur aan het water

Met bijna zevenhonderdduizend inwoners is Oslo de grootste stad van het Scandinavische land Noorwegen. Sinds het begin van de negentiende eeuw heeft Oslo een groeispurt gehad waarbij de stad zich in snel tempo ontwikkeld heeft. Op dit moment ondergaat Oslo een transitie waarbij vooral het gebied aan het water enorm gemoderniseerd wordt. Aker Brygge was het eerste deel dat een nieuw uiterlijk kreeg. Sindsdien zijn er verschillende plekken omgetoverd tot een fraaie nieuwe wijken waarbij hoogstaande moderne architectuur als basis gebruikt is. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het complex vormgegeven nieuwe operahuis of het rijtje met appartementencomplexen dat de verzamelnaam Barcode heeft. Veel glas in combinatie met strakke lijnen domineren de nieuwe skyline van Oslo. In sommige wijken is er een andere overgang aan de gang. Oude volkswijken worden door nieuwe impulsen een stuk hipper en daardoor ook leefbaarder.

Als je als toerist naar Oslo gaat dan zul je vooral te maken krijgen met een vriendelijke en veelzijdige stad. Qua criminaliteit verblijf je hier in één van de meest gunstige steden en als je gaat winkelen dan kun je nog volop terecht bij kleine kwaliteitswinkels die naast de grote ketens nog volop bestaansrecht hebben hier. Als je uit gaat eten dan zul je zien dat er vooral veel restaurants zijn die internationaal georiënteerd zijn. Buitenlandse keukens en zogenaamde fushionrestaurants zijn alom vertegenwoordigd in deze multiculturele stad waar bijna een derde van de bevolking een migratie-achtergrond heeft.Alles over Oslo


Top 10 bezienswaardigheden

Top 10 bezienswaardighedenDe meest interessante bezienswaardigheden van Oslo vind je in een handig overzicht met alle Oslo hoogtepunten:
de top 10 bezienswaardigheden van Oslo