Dom van Salzburg

Salzburg dankt de groei tot een stad van betekenis in de middeleeuwen vooral dankzij de aanwezigheid van een bisschopszetel. Al in het jaar 774 stond er in Salzburg een basiliek, die het tot 1598 volgehouden heeft. Toen brandde de Romaanse kerk helemaal af. In plaats van de kerk in de oorspronkelijke stijl te herbouwen heeft men een nieuwe barokke kerk weggezet. Deze is tot op heden in Salzburg te bewonderen. De groene koepel en torentjes zijn vanuit veel plekken in Salzburg direct te spotten. Vooral vanaf de Festungsberg heb je een fraaie blik op de dom van Salzburg.

De dom is gratis te bezoeken. Wie naar binnen gaat die zal een aantal elementen opvallen. Zo vind je rondom het altaar maar liefst vijf orgels. Op één van deze orgels heeft Mozart verscheidene keren gespeeld. Wij waren tijdens ons bezoek ook erg onder de indruk van de fraai gedecoreerde koepel van de dom.

Tags bij dit artikel: , ,


Salzburg

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Salzburg op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Salzburg.
> Salzburg tips en informatie


Alles over Salzburg