Sheikh Zayed Moskee

De Sheikh Zayed Grand Mosque is de grootste moskee van Abu Dhabi en de Verenigde Staten. Omdat deze indrukwekkende moskee ook voor niet-moslims toegankelijk is, is het één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Abu Dhabi. De moskee is een recent bouwwerk dat door een initiatief van de toenmalige leider Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan is gebouwd. De moskee werd in 2007 in gebruik genomen.

Je kunt de moskee alle dagen van de week gratis bezoeken. Op vrijdag kan dat vanwege het vrijdaggebed pas na 5 uur ’s middags. Op andere dagen kun je de moskee al vanaf 9 uur ’s morgens gaan bewonderen. Opvallende elementen in de moskee zijn de zeven enorme kroonluchters die voorzien zijn van Swarovski kristallen en het 5627 vierkante meter grote tapijt in de grote gebedsruimte. De buitenkant kent architectonische elementen uit verschillende culturen en bouwstijlen. Zo vind je er Moorse invloeden, maar zie je ook duidelijke elementen uit de Mogol-stijl. Als typisch Arabisch kenmerk zijn er de vier hoge minaretten.

Als je de Sheikh Zayed-moskee bezoekt dan heb je de keuze uit een vrij bezoek of uit het volgen van een rondleiding onder begeleiding van een gids. Wil je meer weten over de moskee of de islam dan zouden we an willen raden om met de rondleiding mee te lopen. Je hebt tijdens de toer de kans om vragen te stellen.

Tags bij dit artikel: ,


Abu Dhabi

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Abu Dhabi op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Abu Dhabi.
> Abu Dhabi tips en informatie


Alles over Abu Dhabi