Park van de Jeugd

Het Park van de Jeugd (Parku Rinia) is in 1945 aangelegd. Dat is vlak nadat de Albanië communistisch geworden was. Het is één van de eerste projecten waarbij er gebruik gemaakt werd van ‘vrijwillige’ arbeidskrachten, in dit geval jongeren. Daar komt dan ook de naam van het park vandaan. Het park ligt in het centrum van de stad en is een populaire plek om te vertoeven. Na de val van het communisme werd het park overspoeld met illegale bouwwerken waarin cafés en zelfs disco’s gevestigd waren. In 2000 werden het park in opdracht van de toenmalige burgemeester weer helemaal opgeschoond. Tegenwoordig kun je er foto’s maken bij de ‘I LOVE TIRANA’ letters en kun je het in 2012 geplaatste onafhankelijkheidsmonument bewonderen.

Het Taiwan Complex in het Parku Rinia is een geliefde plek om wat te eten of te drinken. Vanaf de terrassen aan de westelijke zijde heb je een fraai uitzicht over het park.

Tags bij dit artikel:


Tirana

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Tirana op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Tirana.
> Tirana tips en informatie


Alles over Tirana