Historische binnenstad van Mostar

Een groot deel van de historische binnenstad van Mostar is tegenwoordig weer in zijn oorspronkelijk glorie te zien. Mede hierdoor is de historische binnenstad van Mostar samen met de Stari Most de belangrijkste toeristische trekpleister van Mostar en misschien wel van heel Bosnië en Herzegovina. In dit deel van de stad zijn behoorlijk wat restaurants en toeristische winkels te vinden. In deze restaurants wordt zou goed als alleen maar de typische Bosnische keuken geserveerd. Deze bestaat uit verschillende soorten gegrild of gestoofd vlees, gekookte groenten en aardappelen.
In de winkeltjes in de historische binnenstad wordt alles verkocht wat maar aan toeristen gesleten kan worden. Van felgekleurde sjaals tot miniaturen van de Stari Most je komt het er in veelvoud tegen. Ondanks dat de prijzen er voor onze begrippen erg laag liggen is het wel de gewoonte om wat af te dwingen. De Historische binnenstad van Mostar staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Tags bij dit artikel: ,


Mostar

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Mostar op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Mostar.
> Mostar tips en informatie


Alles over Mostar

Alles over Mostar