Fietsen in Kopenhagen

Kopenhagen is een uitermate fietsvriendelijke stad. Zowel in als buiten het centrum hebben fietsers ruim baan, hoofdzakelijk op goed onderhouden fietspaden. Je merkt dat het lokale verkeer over het algemeen ook echt rekening houdt met de vele fietsers die zich op de openbare weg bevinden. De fiets is voor de locals vooral een goedkoop vervoersmiddel waarbij je parkeerproblemen en kosten voor parkeren voorkomt, voor toeristen is het een uitstekende manier om de stad Kopenhagen te verkennen. Sommige accommodaties verhuren fietsen, maar je kunt ook gebruik maken van de gratis fietsen die de stad beschikbaar stelt in de periode april tot en met oktober.

Op meer dan honderd fiets parkeercentra kun je een fiets oppikken en weer inleveren. Om een fiets mee te nemen moet je een kleine borg betalen. Er zijn inmiddels meer dan tweeduizend fietsen beschikbaar, waardoor je niet snel naast een fiets zult grijpen. Het fietsproject maakt van Kopenhagen een belangrijke fietsstad waarbij het zich kan meten met andere fietssteden zoals Amsterdam en Berlijn.

Tags bij dit artikel:


Kopenhagen

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Kopenhagen op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Kopenhagen.
> Kopenhagen tips en informatie


Alles over Kopenhagen