Winkelen in Kopenhagen

Het centrum van Kopenhagen is een uitstekend jachtgebied voor dames en heren die op zoek zijn naar kleding, schoenen, juwelen en andere mooie artikelen. Kopenhagen telt een uitgestrekt winkelgebied dat grotendeels autovrij is en waar je zowel winkels van internationale allure ziet (Louis Vuitton, Gucci, Prada) als winkels die je alleen maar in Kopenhagen of Denemarken ziet. Wie van juwelen houdt moet zeker de winkel van de Deen Georg Jensen bezoeken aan de Amagertorv 4. Modeliefhebbers komen in Kopenhagen helemaal aan hun trekken tegenwoordig, want Denemarken begint een steeds belangrijkere positie binnen de internationale fashionscene in te nemen. Dat heeft uiteraard haar weerspiegeling op het mode-aanbod in hoofdstad Denemarken. Je zult tijdens het winkelen in Kopenhagen dan ook zien dat de lokale bevolking er gemiddeld zeer modieus bijloopt. Het viel ons op dat bepaalde mode-elementen die je in Nederland alleen nog maar in de modeprogramma’s ziet in Kopenhagen al wel volop op straat zichtbaar zijn.
De grote winkelstraten zijn Strøget, Østergade, Købmagergade, Grønnegade en Kronprinsengade. De grote ketens die je in zoveel Europese steden ziet tref je vooral aan in Strøget. Je zult merken dat de prijzen in Kopenhagen voor dezelfde spullen overwegend wat duurder zijn dan in bijvoorbeeld Nederland of België. Dat heeft deels te maken met het hogere BTW-tarief dat in Denemarken gehanteerd wordt.

Tags bij dit artikel:


Kopenhagen

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Kopenhagen op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Kopenhagen.
> Kopenhagen tips en informatie


Alles over Kopenhagen