Alcohol

Mensen die jaren geleden Kopenhagen bezocht hebben zullen ongetwijfeld verhalen vertellen over de extreem hoge prijzen die voor alcoholische dranken gerekend werden. Omgerekend in toenmalige guldens betaalde je al gerust 10 gulden (4,54 euro) voor een biertje of zelfs 20 gulden voor een Bacardi-cola ( ruim 9 euro). Dat was op het moment dat de prijzen in Nederland nog niet op de helft van de Deense prijzen lagen. De afgelopen jaren zijn er een aantal zaken veranderd. Allereerst heeft de invoering van de euro in Nederland gezorgd voor hogere prijzen in de horeca. Niemand staat er van te kijken als je voor een biertje nu in euro’s betaalt wat je in het jaar 2001 in guldens kwijt was. Aan de andere kant is in Denemarken de accijns op alcoholische dranken verlaagd waardoor het verschil in belastingdruk op alcohol dichter naar het niveau van de rest van Europa gekomen is. Feit is dat alcoholische dranken nog steeds wat duurder zijn in Denemarken, maar dat de verschillen niet meer zo groot zijn dat je bang bent om op een terras te gaan zitten genieten van een wijntje, biertje of een andere alcoholische versnapering.

Wat in Kopenhagen wel opvalt is dat als je zwerfafval ziet, het bijna altijd lege (bier)flessen zijn of lege blikjes Carlsberg of ander bier. Wat ons betreft toch een smetje op de verder zeer propere stad.

Tags bij dit artikel: ,


Kopenhagen

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Kopenhagen op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Kopenhagen.
> Kopenhagen tips en informatie


Alles over Kopenhagen