Reizen in/naar Port Said

Als je niet per cruiseboot aankomt in Port Said dan zijn er grofweg vier manieren om naar de stad te reizen, allemaal beginnend met een vlucht naar hoofdstad Cairo. Port Said ligt op ruim tweehonderd kilometer van het centrum van Cairo. De afstand vanaf het internationale vliegveld van Cairo is ongeveer tweehonderd kilometer. Zelf een auto huren is niet aan te raden. De wegen zijn matig, het verkeer is druk en vaak chaotisch. Egyptenaren rijden kriskras door elkaar, duwen hun auto gewoon ergens tussen en ‘s avonds zonder verlichting rijden is de normaalste zaak van de wereld. Je hebt 4 ogen, veel lef en een flinke portie geluk hebben om zelf rijdend heelhuids in Port Said aan te komen. Beter is om je te laten rijden. Dat kan zowel per taxi als per busverbinding. De busdiensten tussen Cairo en Port Said rijden regelmatig, zijn goedkoop en zijn vrij snel. Met de bus of taxi ben je ongeveer 2,5 tot 3 uur kwijt voor de reis. De vierde optie is per trein, maar die is minder snel dan de andere opties en minder comfortabel dan je in Nederland gewend bent.

Als je in het centrum van Port Said verblijft (en die kans is groot), dan kun je eigenlijk veel te voet doen. Port Said is redelijk veilig, wel goed oppassen voor het verkeer bij oversteken of op straat lopen. Je kunt uiteraard ook een taxi nemen. Houd deze gewoon aan op straat en spreek vooraf duidelijk een prijs af. Omdat niet alle taxichauffeurs prima Engels spreken is het raadzaam om je reisdoel door het hotel in het Arabisch op een briefje te laten zetten. Je kunt dat dan aan de taxichauffeur laten zien. Een andere manier van verplaatsen is via één van de ongeveer vijfentwintig paard-en-wagencombinaties die in het centrum rondrijden. Spreek ook hier duidelijk een prijs vooraf af en vergeet hierbij niet om te onderhandelen.

Tags bij dit artikel: , , ,


Port Said

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Port Said op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Port Said.
> Port Said tips en informatie


Alles over Port Said