Tokyo: enorme wereldstad vol contrasten

Tokyo is de moderne hoofdstad van Japan. Het is een metropool waar miljoenen mensen samen leven, werken en consumeren. Hierdoor is er een enorme economie ontstaan, zeker als je de gehele metropool Tokyo bekijkt inclusief alle voorsteden. Het totale aantal inwoners van het grootstedelijk gebied overstijgt tegenwoordig de veertig miljoen, waarmee Tokyo één van de grootste wereldsteden op aarde is. Deze status is niet nieuw. Al in de achttiende eeuw had Tokyo, dat toen nog Edo heette, meer dan een miljoen inwoners. Op dat moment was het de grootste stad ter wereld en de invloed van de stad reikte tot ver voorbij de huidige grenzen van Japan.

Tijdens de industriële revolutie groeide Tokyo enorm door. Japan werd zelfs zo machtig dat het in in een machtsstrijd in het oosten van Azië verwikkeld raakte en vervolgens zelfs een grote rol in de Tweede Wereldoorlog speelde. Dat heeft als gevolg gehad dat Tokyo grotendeels platgebombardeerd werd en na W.O. II grotendeels opnieuw opgebouwd moest worden. De combinatie van de heropbouw en de snel toenemende prijzen voor grond later in de twintigste eeuw heeft ertoe geleid dat een groot deel van het hedendaagse Tokyo zo modern is. Het aantal panden dat uit de negentiende eeuw of daarvoor stamt is relatief klein. Wel zijn een aantal belangrijke historische gebouwen na de oorlog weer herbouwd. Hierdoor zie je op sommige plekken een fraai contrast in de architectuur.

Als je Tokyo wilt gaan bezoeken dan kun je natuurlijk van hoogtepunt naar hoogtepunt gaan. Wij vinden echter dat vooral in het geval van Tokyo je vooral de sfeer van de stad moet proeven. Duik in de drukte en zoek af en toe weer de rust op in een mooi park of een andere relaxte plek. Laat je meevoeren op het ritme van de stad. Ervaar de spitsuren in het openbaar vervoer, eet als een Japanner in 20 minuten aan langgerekte tafel en laat je betoveren door het neonlicht in de avond. Tokyo is een geweldige stad die je absoluut een keer gezien moet hebben. De beste reistijd om Tokyo te bezoeken is in het voorjaar. Bij voorkeur in de periode half maart tot het einde van juni. Als je de kersenbloesemperiode mee wil maken, dan moet je in de tweede helft van maart naar Tokyo vliegen.Alles over Tokyo


Top 10 bezienswaardigheden

Top 10 bezienswaardighedenDe meest interessante bezienswaardigheden van Tokyo vind je in een handig overzicht met alle Tokyo hoogtepunten:
de top 10 bezienswaardigheden van Tokyo