Eiffeltoren

Er zijn weinig mensen ter wereld die niet weten wat de Eiffeltoren is, net als dat er weinigen zijn die dit monument niet direct aan de Franse hoofdstad Parijs weten te koppelen. De stalen toren meet maar liefst 324 meter inclusief de televisieantennes (317 zonder). Als je televisietorens niet meerekent is het de hoogste toren van Europa. Op het moment dat de Eiffeltoren klaar was (in het jaar 1889) was het zelfs de hoogste toren ter wereld. Opvallend feit is dat de toren niet ontworpen is door de ingenieur Alexandre Gustav Eiffel, maar door twee medewerkers van zijn bedrijf. Eiffel vond het project in eerste instantie zelfs niet mooi genoeg en te duur om uit te voeren, maar kocht het ontwerp toch van de twee medewerkers en diende het succesvol in bij de gemeente Parijs. Nu, ruim een eeuw later, is de Eiffeltoren hét symbool van Parijs en hebben al meer dan kwart miljard toeristen een bezoek gebracht aan de toren. Dat is exclusief de mensen die wel naar de Eiffeltoren gegaan zijn maar geen kaartje hebben gekocht om omhoog te gaan.

De Eiffeltoren is alle dagen van het jaar te bezoeken. Toegang is mogelijk vanaf 09:00 of 09:30 uur ’s morgens. Afhankelijk van het seizoen is de toren tot rond middernacht toegankelijk. Je hebt drie soorten kaartjes: voor de trap (t/m de 2e verdieping) of met de lift tot en met de tweede verdieping of tot en met de top. Om op en top te genieten van het uitzicht kun je een tafel reserveren in een van de restaurants in de Eiffeltoren.

Wil je er zeker van zijn dat je met de lift naar boven kunt gaan? Regel dan je entreetickets voor de Eiffeltoren op tijd. Voor de drukkere dagen kun je het beste weken van tevoren je kaartjes geregeld hebben.

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs