St. John’s Co-Cathedral

Centraal in Valletta ligt één van de fraaiste kerken van Malta: St. John’s Co-Cathedral. De Nederlandse naam voor deze zestiende eeuwse kathedraal is de Sint-Janscokathedraal. Deze zeer rijkelijk versierde barokke kerk behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van heel Malta. Dagelijks bezoeken duizenden toeristen deze kerk. In het museumdeel bevindt zich het schilderij “De onthoofding van Johannes de Doper”. Dit schilderij is gemaakt door de Italiaanse schilder Caravaggio die tijdelijk op Malta woonde. In dit deel van de kathedraal mag je niet fotograferen, waardoor je het kunstwerk niet vast kunt leggen met je fotocamera.

Wie de kathedraal van buiten ziet die heeft geen idee wat er achter de vrij simpele voorgevel te wachten staat. Het exterieur is vrij somber en valt eigenlijk alleen door haar formaat op. Nadat je entreegeld hebt betaald om naar binnen te gaan zie je de pracht en praal van het interieur. Schilderwerken op plafond en wanden met daar omheen veel gouden accenten zorgen voor een overweldigend gevoel zodra je binnengestapt bent. Bij de entree is een folder met plattegrond en een audiogids inbegrepen.

Tags bij dit artikel: ,


Valletta

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Valletta op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Valletta.
> Valletta tips en informatie


Alles over Valletta