Blue Penny Museum

Port Louis telt een aantal musea waarvan het Blue Penny Museum het drukst bezocht is. De naam van het museum is een directe verwijzing naar de wereldberoemde en zeldzame postzegels die je hier kunt bewonderen: de 1- en 2-penny postzegels uit 1847 waar een drukfout in verwerkt zit. Deze twee postzegels behoren tot de allerduurste postzegels ter wereld. Het Blue Penny Museum is de enige plek waar je ongebruikte versies van deze twee zegels samen kunt bewonderen. Dat kan overigens maar tien minuten per uur. Vanaf vijf minuten voor tot vijf minuten na het halve uur worden deze twee postzegels verlicht. De andere vijftig minuten van het uur kijk je naar twee replica’s die ernaast tentoongesteld liggen.

Het Blue Penny Museum heeft meer te bieden dan alleen maar een tweetal postzegels. Het museum biedt een goed gedocumenteerde collectie die de geschiedenis van de stad Port Louis laat zien. Erg fraai zijn de antieke landkaarten die door Europeanen gemaakt zijn. Als je het museum wilt bezoeken dan is het wel handig te weten dat de deuren op zondagen gesloten blijven.

Tags bij dit artikel: ,


Port Louis

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Port Louis op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Port Louis.
> Port Louis tips en informatie


Alles over Port Louis