Parkeren

Heb je een auto gehuurd? Houd er dan rekening mee dat je niet zomaar overal mag parkeren in Port Louis. Sommige parkeerplaatsen zijn voorbehouden aan taxi’s en er zijn straten waar je niet mag parkeren. Waar je wel mag parkeren geldt dat je daarvoor, in ieder geval in het centrum, meestal voor moet betalen. De periodes waarin je moet betalen om te parkeren zijn in de regel overdag op doordeweekse dagen en op zaterdagochtend tot net na het middag. Check de tijden op de borden die in de straat staan waar je wilt parkeren. Vaak is er ook sprake van een limiet van maximaal twee uur parkeertijd. Betalen doe je niet door middel van een betaalautomaat, maar door coupons die je onder andere bij tankstations aan kunt schaffen en ingevuld achter je voorruit legt.

Wij kiezen er persoonlijk altijd voor om de auto te parkeren op de betaalde parking van Caudan Waterfront. Deze ligt achter het complex en werkt op basis van achteraf afrekenen voor de tijd die je geparkeerd hebt. Je bent hier wat duurder uit dan op straat, maar het is allemaal wel handiger. Ook hier hoef je aan het einde van de dag, op zondagen en tijdens officiƫle feestdagen niet te betalen om te parkeren.

Tags bij dit artikel: ,


Port Louis

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Port Louis op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Port Louis.
> Port Louis tips en informatie


Alles over Port Louis