Het weer in Playa del Carmen

Playa del Carmen kent een tropisch savanneklimaat waarbij het overdag altijd zomers tot tropisch warm is. ‘s Avonds kan het in de eerste maanden van het jaar wat frisser aanvoelen, maar vanaf mei/juni is het vrijwel iedere avond zwoel en warm weer. Het aangename warme weer is voor velen de hoofdreden om hier op vakantie te komen. Houd er in de periode juli tot en met november rekening mee dat er een verhoogde kans is op een regenbui of zelfs een overwegend regenachtige dag. In dit seizoen is de kans op tropische depressies veel groter dan gedurende de rest van het jaar. Ook is er een beperkte kans op een (zware) tropische storm in deze periode. Eens in de paar jaar is zo’n storm zo sterk dat er sprake is van een orkaan.
Een voorbeeld hiervan is orkaan Wilma die in het jaar 2005 voor veel schade in Playa del Carmen zorgde. Alles over het klimaat van Playa del Carmenlees je op klimaatinfo.

Tags bij dit artikel:


Playa del Carmen

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Playa del Carmen op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Playa del Carmen.
> Playa del Carmen tips en informatie


Alles over Playa del Carmen