Nationaal Museum

Het nationaal museum van Montenegro is te vinden in Cetinje. Het museum bestaat uit vier aparte musea die op verschillende plaatsen in het stadje liggen. Al deze musea zijn op een combinatieticket te bezoeken.
Koning Nicola Museum

Het bekendste deel van het Nationaal Museum is waarschijnlijk het Koning Nikola Museum. Dit museum is gevestigd in het voormalige prinsen- en prinsessenkasteel. In dit kasteel zijn verschillende prachtige stijlkamers te zien. Deze traditioneel ingerichte kamers een goed beeld geven hoe het leven aan het koninklijk hof van Montenegro in het begin van de twintigste eeuw.
cetinje-prinsen-en-prinsessen-kasteel

Biljardia
Het Biljardia is gebouwd in de eerste helft van de negentiende eeuw in opdracht van de Russen. Deze lieten de eerste biljarttafel van Montenegro in het gebouw plaatsen. Dit verklaart de naam van het gebouw. Vandaag de dag zijn er in het Biljardia voornamelijk objecten te zien die te maken hebben met de koninklijke familie van Montenegro. Zo hangen er allerlei oude zwaarden en wapenschilden. Natuurlijk vormt het biljart nog steeds een pronkstuk van de collectie. In de tuin van het museum is een lapidarium te zien met bijzondere stenen met inscripties uit heel Montenegro.
cetinje-biljarda

Historisch en kunstmuseum

Het historisch en kunstmuseum is qua gebouw in ieder geval het meest indrukwekkende museum van Cetinje. Het museum is namelijk gevestigd in het voormalige parlementsgebouw uit 1910. In het historisch museum kun je de ontwikkelingen van Montenegro volgen vanaf het stenen tijdperk tot aan het heden. Het kunstmuseum geeft je een goed beeld van de kunststromingen door de eeuwen heen in Montenegro.
Het ethnografisch museum
Het vierde en laatste museum dat tot de nationale musea van Montenegro behoort is het etnografisch museum. Dit is het kleinste en minst interessante museum van de vier. In het museum zijn eigenlijk alleen enkele oude kledingstukken en aanverwante zien.

Tags bij dit artikel:


Cetinje

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Cetinje op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Cetinje.
> Cetinje tips en informatie


Alles over Cetinje