Stolna cerkev Sv. Nikolaja

De Stolna cerkev Sv. Nikolaja soms ook wel de kathedraal van Ljubljana of de kathedraal van Sint-Nicolaas genoemd is het belangrijkste kerkelijk gebouw van de stad. De buitenzijde van de kathedraal is redelijk opvallend met een grote patina koepel en twee torens. de typische gele kleur van de kathedraal zorgt ervoor dat je hem zeker niet kan missen. De binnenzijde van de Stolna cerkev Sv. Nikolaja is al net zo indrukwekkend. Om binnen te komen moet je eerst door twee immense bronzen deuren met daarop de voormalige bisschoppen van Ljubljana en de geschiedenis van de stad. De binnenzijde van de kathedraal is rijkelijk versierd met prachtige fresco’s en bijzondere vergulde houtsnijwerken.
De huidige kathedraal is gebouwd in het begin van de achttiende eeuw op de resten van een kerk uit de dertiende eeuw. De Stolna cerkev Sv. Nikolaja is dagelijks geopend voor het publiek.

Tags bij dit artikel: ,


Ljubljana

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Ljubljana op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Ljubljana.
> Ljubljana tips en informatie
Alles over Ljubljana