Centrale Markt & Vreedzaam Markt

De Centrale Markt van Paramaribo is te vinden aan de waterkant en is de grootste permanente markt van het land. Het marktgebouw heeft twee verdiepingen en rondom de markt zijn nog veel meer kraampjes te vinden. Op de begane grond zijn voornamelijk etenswaren en eettentjes te vinden. Het achterste deel is ingericht als vismarkt, terwijl voorin vooral groente en fruit te koop is. Helemaal aan de buitenzijde kom je enkele slagers tegen. Op de eerste verdieping wordt kleding en kookgerei verkocht.

Naaste de Centrale Markt staat de Vreedzaam Markt. Op deze markt worden vooral kruiden, natuurlijk medicijnen en andere producten die gezien worden als cultureel erfgoed. De markt is tegen wil en dank een toeristische attractie geworden. Vergeet vooral geen vragen aan de kruidenverkopers te stellen, ze geven je met veel plezier uitleg over de werking van de verschillende kruiden en andere spullen.Paramaribo

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Paramaribo op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Paramaribo.
> Paramaribo tips en informatie


Alles over Paramaribo