Onafhankelijkheidsplein

Het Onafhankelijkheidsplein is te vinden in het hart van het historische centrum van Paramaribo. Voor de onafhankelijkheid van Suriname had het plein al verschillende andere namen gehad, zoals het Gouveneursplein en het Oranjeplein. Op het plein – dat eigenlijk een groot grasveld is – zijn verschillende monumenten te vinden. De bekendste hiervan is standbeeld van Johan Adolf Pengel, een Surinaamse politicus. Bijzonder is dat zijn politieke tegenstander Jagernath Lachmon ook een standbeeld heeft op het plein. Rondom het plein zijn verschillende historische gebouwen te vinden, die nu in gebruik zijn door de Surinaamse overheid. Zo zien we het Presidentieel paleis van de Republiek Suriname, het Hof van Justitie en het ministerie van Financiën.
Tijdens officiële feestdagen wordt het plein voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo wordt er tijdens de Onafhankelijkheidsdag het defilé afgenomen en zijn er op andere feestendagen podia te vinden. Iedere zondagochtend wordt er op het plein de beroemde vogeltjesmarkt gehouden.

Tags bij dit artikel:


Paramaribo

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Paramaribo op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Paramaribo.
> Paramaribo tips en informatie


Alles over Paramaribo