Olympisch Museum

Het Olympisch Museum van Lausanne is een van de leukste en drukstbezochte bezienswaardigheden in de stad. Kaartjes voor het museum koop je vooraf voordelig online. De ligging van het museum in het Parc de l’Elysée en het Parc Olympique, die beiden uitkijken over het Meer van Genève, is prachtig. In de parken rondom het museum zijn allerlei beelden en kunstwerken te zien uit de Olympische geschiedenis en de Olympische vlam brand er het hele jaar.

Binnen in het museum kom je alles te weten over de geschiedenis van de moderne Olympische Spelen en, de klassieke Olympische Spelen. Via duidelijke tijdlijnen word je meegenomen door de Olympische geschiedenis. Aan de hand van filmpjes, verhalen en memorabilia vertellen samen een duidelijk verhaal. Er is ook een expositieruimte waar je de Olympiër in jezelf kunt ontdekken. Reactievermogen, snelheid en kennis worden getest om te kijken welke Olympische sport het beste bij je past.

Tags bij dit artikel: ,


Lausanne

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Lausanne op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Lausanne.
> Lausanne tips en informatie


Alles over Lausanne