Eten in Hong Kong

Wie van de Aziatische keuken houdt die komt in Hong Kong helemaal aan zijn/haar trekken. De Kantonese keuken is hier uitgebreid vertegenwoordigd in alle prijsklassen. Gebakken rijst, vis, vlees, noedels, kip, groentegerechten…. alles is in een grote verscheidenheid aan gerechten verkrijgbaar.
Hong Kong kent diverse upscale restaurants waar haute cuisine Chinees gekookt wordt. Het leukste is echter om op straat te genieten van al het lekkers dat Hong Kong te bieden heeft, bijvoorbeeld op de avondmarkt in Temple Street.
hongkong-eten3
Heerlijke krab met chili, fantastische garnalengerechten en heerlijke mie volgens authentieke Kantonese receptuur. Een verrassingstocht zijn de pannen met Chinese fondue. Als je voorbij de tafels loopt is het elke keer weer een verrassing wat er in zit. Wie overigens bank is hond, kat of andere dieren te eten die bij ons als huisdier gehouden worden: het eten in Hong Kong is niet zo extreem als in sommige delen van China. Het bereiden van hond is zelfs verboden in Hong Kong. De hond letterlijk in de pot vinden is iets wat je in Hong Kong niet zal gebeuren.

hongkong-eten5

hongkong-eten2

Tags bij dit artikel: ,