Een dagje Jeruzalem

Dankzij de vrij korte reisafstand (een klein uur als het verkeer niet tegenzit) is een uitstapje vanuit Tel Aviv naar Jeruzalem prima te doen. Je gaat dan een totaal andere wereld zien. Jeruzalem is immers het religieuze en conservatievere hart van Israël. Hier kun je bijzondere bezienswaardigheden zien zoals het vermeende graf van Jezus Christus, de Klaagmuur en de Tempelberg. Als je naar Tel Aviv gaat en Jeruzalem niet bezoekt tijdens je vakantie dan krijg je daar later waarschijnlijk spijt van. Zelfs als je niet gelovig bent zal het indrukwekkend zijn om te zien wat religie met andere mensen doet en wat het voor ze betekent. 

Je kunt op eigen houtje naar Jeruzalem gaan, maar je kunt ook een dagexcursie boeken waarbij je met een gids meegenomen wordt door de stad. Wil je zelf gaan dan kun je met de bus naar Jeruzalem gaan, daar de sneltram naar de oude stad nemen en vervolgens dit eeuwenoude deel van Jeruzalem gaan ontdekken. Op de site www.in12uur.nl kun je een uitgebreid verslag lezen van een dag in historisch Jeruzalem.

Tags bij dit artikel:


Tel Aviv

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Tel Aviv op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Tel Aviv.
> Tel Aviv tips en informatie


Alles over Tel Aviv