Stranden

Voor strandliefhebbers is Tel Aviv samen met het in het zuiden gelegen Eilat één van de beste bestemmingen die je in Israël zult vinden. Gedurende ongeveer zeven tot acht maanden is het strandseizoen waarin het hier heerlijk vertoeven is. Dat betekent niet dat de andere vier tot vijf maanden niet geschikt zijn om naar het strand te gaan, alleen is het dan gemiddeld genomen wat minder levendig. De meeste stranden gaan vrijwel naadloos in elkaar over, maar hebben vaak wel hun eigen publiek. Dat heeft vooral te maken met de verschillende faciliteiten die [er strand aanwezig (of juist niet) zijn. Hilton Beach heeft de bijnaam ‘Gay Beach’ en richt zich hiermee vooral op de homoseksuele strandliefhebbers. Dit strand ligt ter hoogte van het Hilton hotel.

Langs de stranden loopt een lange wandelboulevard. Deze boulevard hebben ze de fantasierijke naam The Promenade genoemd. Gelukkig is de promenade vrijwel gevrijwaard van commerciële activiteiten, waardoor wandelen, fietsen en lekker rondkijken centraal staat. 

Tags bij dit artikel:


Tel Aviv

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Tel Aviv op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Tel Aviv.
> Tel Aviv tips en informatie


Alles over Tel Aviv