Veerhaven van Split

De veerhaven van Split is de grootste veerhaven van Kroatië. Verwacht er echter geen goed georganiseerde haven waar je netjes in de rij moet wachten totdat je op je boot kunt rijden. Ten eerste is het zo goed als onmogelijk om van te voren een plaatsje op een boot te reserveren. Je moet dus vroeg aanwezig zijn om er van verzekerd te zijn dat je mee kunt met je boot. Op de grotere boten kun je dan gewoon oprijden mar op de kleinere boten wordt er iets meer stuurmanskunst van je verwacht want soms moet je achteruit de boot op of afrijden.
De veerhaven van Split wordt hoofdzakelijk gebruikt voor ferry’s naar Brac, Hvar en Solta maar ook naar andere eilanden voor de kust van Kroatië vertrekken er ferry’s. Het is tevens de vertrekplaats voor de veerdienst naar Ancona in Italië. Er kunnen bij Split geen grote cruiseschepen aanmeren. De cruiseschepen die toch hier stoppen moeten gebruik maken van zogenaamde tenderboten om de mensen aan wal te krijgen.

Tags bij dit artikel: , ,


Split

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Split op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Split.
> Split tips en informatie


Alles over Split