Klooster St. Clement

In het hoger gelegen deel van de stad niet ver van het antieke theater en het fort van Samuel vandaan ligt  het Klooster van St. Clemens. Dit prachtig gerenoveerde klooster is één van de hoogtepunten van Ohrid. Het staat dan ook niet voor niets op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het Klooster van St. Clemes is één van de oudste gebouwen van Ohrid. Al in de negende eeuw wordt het klooster genoemd in de geschiedenisboekjes. Het klooster krijg zijn huidige naam toen het werd geschonken aan St. Clemens die er een klooster en een universiteit startte. Nadat St. Clemes en St. Naum in de leer waren geweest bij de monnikenbroeders Cyrillus en Methodius, ontwikkelden zij in het klooster het Cyrillische schrift dat gebaseerd is op het Glaglitisch alfabet van Cyrillus en Methodius.
Tegenwoordig is het klooster van St. Clemens één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Macedonië. Met name de prachtige muurschilderingen en iconen in het klooster zijn van een bijzondere kwaliteit.

Tags bij dit artikel: , ,


Ohrid

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Ohrid op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Ohrid.
> Ohrid tips en informatie


Alles over Ohrid