Sveti Jovan Kaneo

De Kerk van Johannes de doper op Kaneo of Sveti Jovan Kaneo is misschien wel het mooiste monument van Ohrid. Deze kerk is gebouwd op een rots die uitkijkt over het meer van Ohrid. De kerk kun je alleen te voet of per boot bereiken. Het is een Macedonische orthodoxe kerk die waarschijnlijk in het begin van de dertiende eeuw is gebouwd maar de precieze start van de bouw is niet bekend. Wel is bekend dat de kerk in de vijftiende eeuw al op deze plaats stond. Net als in alle orthodoxe kerken vertellen de icon bij het altaar het verhaal van de kerk. Op deze iconen kun je zien dat de kerk is gewijd aan Johannes de Doper.
De kerk kan via twee wandelpaden bereikt worden. Het eerste wandelpad neemt je vanuit Ohrid mee langs de kiezelstranden langs het meer om vervolgens via een trap bij de kerk uit te komen. De andere manier is vanuit het hoger gelegen deel van Ohrid. Je loopt dan vanaf het Klooster St,. Clement een prachtig pad met verassend uitzichten tot je uiteindelijk bij de kerk uitkomt.

Tags bij dit artikel: ,


Ohrid

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Ohrid op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Ohrid.
> Ohrid tips en informatie


Alles over Ohrid