De Wachttoren van de kathedraal van de Maria hemelopneming

Het mooiste uitzicht over de stad Koper heb je vanaf de vroegere wachttoren van de Stolnica Marijinega vnebovzetja. In vroeger dagen was deze wachttoren één van de belangrijkste onderdelen van het verdedigingsmechanisme van Koper. Deze functie heeft de klokken- annex wachttoren echter allang verloren. Tegenwoordig wordt de toren alleen nog gebruikt als toeristische bezienswaardigheid. Bij de toeristische informatie van Koper in het Pretoriaans paleis kun je een kaartje kopen om de toren te beklimmen. Via een reeks met steile trappen bereik je uiteindelijk de top van de toren waar je een prachtig uitzicht hebt over Koper, de Adriatische Zee en de omgeving van Koper. Opvallend om te zien is dat het oude centrum slechts op een steenworp afstand van de moderne haven ligt.
wachttoren
De toren is 54 meter hoog en je moet 204 trappen bedwingen voordat je op de top bent aangekomen. Onderweg kom je verschillende oude klokken tegen. De oudste stammen uit de veertiende eeuw.

Tags bij dit artikel: , ,


Koper

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Koper op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Koper.
> Koper tips en informatie
Alles over Koper