Pretoriaans Paleis

Het Pretoriaans Paleis van Koper is qua architectuur één van de meest opvallende gebouwen in Koper. Het paleis is gebouwd in de vijftiende eeuw in de Venetiaans Gotische stijl. Het gebouw doet tegenwoordig dienst als gemeentehuis, trouwlocatie en het plaatselijk bureau voor toerisme is er gevestigd. Het Pretoriaans Paleis zorgt er samen met de Sint-Nazariuskathedraal en de Loggia die tegenover het paleis staat dat het Titoplein één van de mooiste plaatsen van de stad is.
Het Pretoriaans paleis is in de vijftiende eeuw gebouwd op de plaats waar al eerder een gemeentehuis te vinden was. De trappen aan de buitenzijde waren het eerste onderdeel dat gebouwd werd. Later werden een poort naar de Via Calegaria en de typische gevel gebouwd. Het is gebouw is in de loop der eeuwen meerdere malen verbouwd. Als je goed naar het gebouw kijkt kun je zien welke elementen er later aan toegevoegd of veranderd zijn.

Tags bij dit artikel: ,


Koper

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Koper op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Koper.
> Koper tips en informatie
Alles over Koper