Nha Trang: dé badplaats van Vietnam

Als je het hebt over badplaatsen in Vietnam dan is Nha Trang wel de meest bekende van allemaal. Deze kuststad telt ruim een half miljoen inwoners en ligt in de provincie Khánh Hòa. Het is de hoofdstad van deze in zuidelijk Vietnam gelegen provincie. In en rondom Nha Trang vind je tientallen kilometers aan fraaie zandstranden. Deze stranden zijn het mooiste in de eerste helft van het jaar. De zee is dan aanzienlijk rustiger en de zon laat zich veel meer zien waardoor de zandstranden er op hun best uitzien. Het zal niemand verbazen dat Nha Trang vooral zonaanbidders aantrekt. Die zijn vooral afkomstig uit Rusland. Dat merk je aan de vele Russische menukaarten, teksten op gevels en het feit dat je als Westerse toerist vaker in het Russisch dan in het Engels aangesproken zult worden. De mooiste stranden van Nha Trang vind je op de eilanden zoals Hon Tre (Bamboe-eiland), Hon Lao en Hon Ong (Walviseiland).

Nha Trang heeft meer te bieden dan alleen maar strand. In en rondom de stad zijn er diverse bezienswaardigheden te bewonderen zoals de warmwaterbronnen van Thap Ba, de Long Sonpagode, de Nha Trangkathedraal en de prachtige Po Nagar torens die de fraaiste overblijfselen van de Chamcultuur in deze regio vormen. Door het nadrukkelijk aanwezige toerisme is niet iedere Vietnam-bezoeker even gecharmeerd van deze stad. Wie echter van tropische stranden houdt die kan in Vietnam bijna niet om Nha Trang heen.Alles over Nha Trang


Top 10 bezienswaardigheden

Top 10 bezienswaardighedenDe meest interessante bezienswaardigheden van Nha Trang vind je in een handig overzicht met alle Nha Trang hoogtepunten:
de top 10 bezienswaardigheden van Nha Trang