American Falls

Het beste zicht op de American Falls heb je vanaf de Canadese zijde. Dat komt omdat het water vanaf de Amerikaanse zijde naar beneden klettert. Over het algemeen wordt de American Falls als wat minder spectaculair dan de . Jammer, want deze waterval is zeker een prachtexemplaar. Het enige nadeel voor dit natuurwonder is dat die andere waterval, de Horseshoe Falls, nog gaver is om te zien. Eigenlijk bestaat de American Falls uit twee watervallen: de werkelijke American Falls en daarnaast de Bridal Veil Falls. De twee watervallen worden door een klein eilandje van elkaar gescheiden: Luna Island. De meeste mensen hebben niet eens in de gaten dat het feitelijk om twee watervallen gaat.

De totale breedte van de American Falls bedraagt 290 meter. De hoogte varieert van 21 tot 34 meter. Daar klettert het water op een partij rotsen die daar sinds 1954 liggen na een grote verschuiving. De totale hoogte vanaf de rand van de waterval tot aan de Niagara River bedraagt 57 meter.

Tags bij dit artikel: ,


Niagara Falls

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Niagara Falls op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Niagara Falls.
> Niagara Falls tips en informatie


Alles over Niagara Falls