Skylon Tower

Als je geen hotelkamer met een spectaculair uitzicht op de watervallen hebt geboekt dan heb je in Niagara Falls altijd nog de Skylon Tower voor een prachtig panoramisch uitzicht over de watervallen en de stad zelf. Deze toren is specifiek voor dat doeleind gebouwd. In totaal meet de Skylon Tower 160 meter vanaf de grond waar de toren staat. Als je rekent vanaf het niveau van de onderkant van de watervallen dan bedraagt de hoogte 236 meter. Omdat de Skylon Tower vlak bij een landsgrens gebouwd is moest er eerst toestemming van de Verenigde Staten zijn voordat er met de bouw begonnen mocht worden. De toren is gebouwd halverwege de jaren zestig van de vorige eeuw. Daarbij werd de methode van glijbekisting toegepast. Op 6 oktober 1965 opende de Skylon Tower voor het publiek.

Er zijn twee mogelijkheden om van het uitzicht te genieten. De meest gebruikte optie is door het kopen van een entreeticket voor het observatiedek. Met één van de drie aan de buitenkant van de toren opererende liften wordt je binnen 52 seconden naar boven gebracht. Deze liften waren op het moment dat ze in gebruik genomen werden de eerste in hun soort in Canada. Het observatiedek biedt een 360 graden panoramisch uitzicht over de watervallen en de stad. Handig om te weten is dat je voor een kleine meerprijs een ticket kunt kopen waarmee je twee keer binnen dezelfde dag naar boven kunt gaan. Dan kun je bijvoorbeeld eerst een keer overdag gaan en daarna nog een keer bij zonsondergang of als het donker is.

De tweede manier om van het uitzicht te genieten is door te gaan eten in één van de twee restaurants: de Revolving Dining Room of het Summit Suite Buffet. Het Revolving Dining Room is het a la carte restaurant en is tevens het duurste restaurant van de twee. Het unieke van dit restaurant is dat het ronddraait. Het doet er exact een uur over om helemaal rond te draaien. Zo heeft iedereen een keer het perfecte uitzicht. Het Summit Suite Buffet werkt op buffetbasis en wordt gepromoot als het betaalbare alternatief dat daardoor vooral ook geschikt is voor families met kinderen. Toegang tot het observatiedek is inbegrepen in de prijs van het buffet. Behalve lunch en diner kun je hier op zondag ook deelnemen aan de zondagbrunch. Dit restaurant draait overigens niet rond.

Tags bij dit artikel: ,


Niagara Falls

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Niagara Falls op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Niagara Falls.
> Niagara Falls tips en informatie


Alles over Niagara Falls