Horseshoe Falls

De absolute publiekstrekker van Niagara Falls is de Horseshoe Falls. Deze enorme waterval is de meest zuidelijke waterval van de twee en wordt ook wel als de Canadese waterval beschouwd, hoewel een heel klein stukje officieel in de Verenigde Staten ligt. De naam beschrijft de vorm van de waterval: als een hoefijzer.

De cijfers van de Horseshoe Falls liegen er niet om: een hoogte van maar liefst 57 meter, een breedte van 790 meter en gemiddeld 2400 kubieke meter aan water die per seconde naar beneden klettert. Dat is 2,4 miljoen liter aan water per seconde. Dat zijn maar liefst 12.000 gevulde baden aan water…. per seconde! Je kunt je voorstellen wat een enorme energie daarbij vrij komt. Vandaar dat hier al sinds 1759 stroom opgewekt wordt die door de waterkracht gegenereerd wordt.

Vanaf de Canadese zijde heb je een prachtig uitzicht op de Horseshoe Falls. Er loopt een lange wandelboulevard langs de rivier die aan duizenden mensen tegelijkertijd een goed uitzicht biedt op de waterval. Op sommige plekken wordt het uitzicht licht gehinderd door beplanting.

Op het moment dat het donker wordt kun je de Horseshoe Falls nog steeds redelijk goed zien. Vanaf de kant wordt er licht op geprojecteerd zodat de waterval verlicht wordt. Er worden verschillende kleuren gebruikt die elkaar afwisselen. De blauwe verlichting is onze persoonlijke favoriet.

Tags bij dit artikel: ,


Niagara Falls

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Niagara Falls op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Niagara Falls.
> Niagara Falls tips en informatie


Alles over Niagara Falls