Lala Mustafa Pasha moskee

De Lala Mustafa Pasha moskee van Famagusta vinden is te vinden aan het Namik Kemal plein midden in het historische centrum van de stad. De moskee werd oorspronkelijk gebouwd als de Sint Nicolaaskathedraal, maar werd nadat de Turken in de zestiende Famagusta veroverden omgetoverd tot moskee. De kathedraal is gebouwd ten tijde van de Franse overheersing op Cyprus, zei lieten de kathedraal bouwen naar voorbeeld van de kathedraal van Reims. In de kathedraal werd de toenmalige koning en heerser van Cyprus ook gekroond tot koning van Jerusalem. De Lusignan zouden slechts veertien jaar over Famagusta heersen, maar hebben in deze periode wel hun stempel op de stad kunnen zetten.
lala-mustafa-pasha-moskee-2
De Lala Mustafa Pasha moskee is tegenwoordig gewoon voor het publiek geopend, je moet dan wel de plaatselijke gebruiken respecteren en jezelf gepast kleden. Alleen tijdens het gebed is het logischerwijs niet mogelijk de moskee te bezoeken. De binnenzijde van de moskee is vrij simpel maar het immense roosvenster zorgt voor een prachtige lichtinval in de Lala Mustafa Pasha moskee.

Tags bij dit artikel: , ,


Famagusta

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Famagusta op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Famagusta.
> Famagusta tips en informatie


Alles over Famagusta