Caïro Tower

Een letterlijk hoogtepunt van Caïro is de Caïro Tower. Deze 187 meter hoge toren is als hoogste punt van de stad bepalend voor de skyline van Caïro. Vooral in de avonduren, als de toren regelmatig van kleur veranderd door de verlichting, is de tussen 1956 en 1961 gerealiseerde televisietoren een ware eyecatcher. De Egyptenaren noemen de toren overigens Burj Caïro, wat letterlijk Caïro Toren betekent. Wie een mooi uitzicht over Caïro wil die moet de toren zeker bezoeken, want je kunt helemaal naar boven om vanaf een openlucht panoramadek in 360 graden over Caïro uit te kijken.

Hoe ver je kunt zien is vooral afhankelijk van de hoeveelheid smog die boven de stad hangt, maar bij redelijk heldere lucht moet je de piramides van Giza zien liggen. Zelfs hebben we op één dag de toren twee keer bezocht, waarbij de de eerste keer (rond de middag) de piramides wel konden zien liggen terwijl tegen zonsondergang de laag smog ervoor zorgde dat de piramides bijna onzichtbaar waren.

Tags bij dit artikel: ,


Caïro

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Caïro op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Caïro.
> Caïro tips en informatie


Alles over Caïro