Fotograferen

Het fotograferen van militairen, politie, militaire gebouwen en strategische bouwwerken zoals bruggen, sluizen en vliegvelden is ten strengste verbonden in Egypte. In Caïro moet je oppassen met waar je je camera op richt, want er zijn talloze (overheids)gebouwen die onder controle van het leger staan. Het fotograferen van dergelijke objecten kan je in de problemen brengen, zeker als er ook een militair binnen je compositie valt.
Het leven in Caïro is iets wat toeristen graag op de gevoelige plaat vastleggen. Houd er rekening mee dat veel mensen het niet aangenaam vinden als ze binnen hun privéleven gefotografeerd worden. De kans op stiekeme foto’s zonder gezien te worden is niet zo groot hier, zeker omdat je als toerist vrij snel opvalt. Een camera trekt al helemaal de aandacht van anderen, waardoor een sneaky shot niet eenvoudig is. Als er een foto is die je graag wil maken kun je het beste om toestemming vragen. Je zult niet altijd toestemming krijgen (zou jij graag bij je huis door vreemden op de foto gezet worden?), maar als je het wel krijgt is de foto des te beter.Caïro

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Caïro op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Caïro.
> Caïro tips en informatie


Alles over Caïro