Overnachten in Cairo

Caïro heeft een groot aanbod van hotels. Omdat de stad erg groot is zal het reisdoel mede bepalend zijn voor waar je het beste een hotel kunt boeken. Kom je puur voor de piramides dan is het Mena House Oberoi, dat aan de voet van de piramides ligt, dé plek om te overnachten. Als je redelijk centraal wilt zitten dan kies je het beste voor een van de hotels in de het centrum van Caïro, aan of bij de Nijl. In de wijken Garden City, El-Gezira en in het noorden van Geziret vind je een ruim aanbod van luxe hotels die helemaal ingesteld zijn op Westerse gasten. De internationale ketens zoals Hyatt, Hilton, Sofitel en InterContinental zorgen voor een aanbod van duizenden hotelbedden binnen een redelijk kleine straal.

Omdat de reistijd tussen het centrum en de internationale luchthaven van Caïro tijdens spitsuren gemakkelijk oploopt naar meer dan een uur, kun je in het geval dat je de volgende ochtend vanuit Caïro moet vliegen mogelijk beter een hotel in de wijk Heliopolis boeken. Je zit dan gemiddeld tien tot twintig reisminuten van het vliegveld af. Als je weinig zin hebt om er op uit te trekken is het InterContinental CityStars een goede optie. Dit vijfsterrenhotel ligt binnen het Citystars complex, waar het grote winkelcentrum Stars Centre onderdeel van is.

Tags bij dit artikel: ,


Caïro

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Caïro op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Caïro.
> Caïro tips en informatie


Alles over Caïro