Vliegen naar Caïro

De snelste manier om Caïro te bereiken is per vliegtuig. Er zijn dagelijks rechtstreekse vluchten tussen Caïro en Schiphol. Je kunt hierbij kiezen tussen KLM en Egypt Air, de luchtvaartmaatschappij van Egypte. Bij reizen van een kort aantal dagen zal een retourticket van Egypt Air in de regel een stuk goedkoper zijn dan met KLM. De vluchttijd naar Caïro bedraagt ongeveer viereneenhalf tot vijf uur. Vanaf Brussel kun je ook met Egypt Air naar Caïro vliegen en vanaf beide luchthavens zijn er voldoende alternatieven met overstap mogelijk, zoals bijvoorbeeld met Austrian Airlines, Swiss, Lufthansa, British Airways en Turkish Airlines. Over het algemeen zijn veel van de aangeboden reisschema’s vrij ongunstig. Niet zelden heb je een overstap van slechts een uur of juist een hele nacht op de overstapluchthaven.

Na aankomst op de internationale luchthaven van Caïro moet je een arrival card invullen en indien je het nog niet hebt een visum aanschaffen. Dat doe je bij één van de wisselkantoortjes die je voor de paspoortcontrole aantreft. Indien je nog geen vervoer hebt geregeld zul je een taxi naar Caïro moeten regelen. Al voordat je de terminal verlaten hebt ben je waarschijnlijk minstens tien keer aangesproken door taxiregelaars, die jou wel eventjes helpen met een ritje. Zorg dat je goed onderhandelt over de prijs. Naar het centrum mag het maximaal zo’n tien euro kosten, naar Heliopolis de helft. De rit naar het centrum duurt overdag ongeveer een uur (soms langer), ‘s avonds doe je daar gemiddeld ongeveer 30-35 minuten over.

Tags bij dit artikel: ,


Caïro

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Caïro op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Caïro.
> Caïro tips en informatie


Alles over Caïro