Oude Vesting

De Oude Vesting van Kerkyra is de belangrijkste bezienswaardigheid van het stadje en een van de bekendste van heel Corfu. Het is ven Venetiaans Fort, maar al voor de komst van de Venetianen was er op deze plaats een versterkte vesting te vinden. De oudste delen van het fort stammen uit de zesde eeuw. De oude stad Kerkyra was vroeger helemaal te vinden binnen de muren van het fort, beschermd op het schiereiland. De verdediging van de Oude Vesting was zo goed dat het tot driemaal toe een beleg van de Ottomanen wist te weerstaan. De andere delen van Corfu werden wel ingenomen, maar het fort hield stand. Een groot deel van het fort werd tijdens een explosie in de achttiende eeuw verwoest. Het merendeel van de gebouwen binnen de muren van het fort stammen van na deze explosie.

Het fort is tegenwoordig voor een groot deel geopend voor het publiek. Via de oude valbrug loop je de muren van het oude fort binnen, daar kun je verschillende wandelingen volgen die je meenemen langs de bezienswaardigheden binnen het fort. Vanaf het hoogste punt, bij de oude vuurtoren heb je een prachtig uitzicht over het fort en de rest van de stad. Een andere bezienswaardigheid die je niet mag overslaan is de Sint-Joriskerk. Deze kerk lijkt op een Griekse tempel, maar is in werkelijk pas de negentiende eeuw gebouwd door de Britten.

Tags bij dit artikel: ,


Kerkyra

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Kerkyra op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Kerkyra.
> Kerkyra tips en informatie


Alles over Kerkyra