Historische centrum van Lagos

Het hart van Lagos is de charmante oude stad, een doolhof van geplaveide straten met witgekalkte huizen versierd met kleurrijke dakpannen. Dit gebied is perfect voor ontspannen wandelingen, met op elke hoek een nieuwe verrassing. Denk daarbij aan een schilderachtig café, een traditionele handwerkwinkel of een bruisend plein is. Het Praça de Gil Eanes is een centraal plein waar zowel de lokale bevolking als toeristen samenkomen, vaak vermaakt door straatartiesten en muzikanten.

De Mercado Municipal de Lagos is een ander hoogtepunt. Deze plaatselijke markt is dagelijks geopend en biedt een levendig aanbod van verse producten, zeevruchten en plaatselijke delicatessen. Een praatje maken met de verkopers en proeven van regionale lekkernijen is een ervaring die de essentie van Lagos tot leven brengt. De begane grond wordt gebruikt voor de verkoop van vis en schaaldieren en op de eerste verdieping kun je terecht voor groente, fruit en lokale producten. Op de bovenste verdieping is een restaurant gevestigd waarvan het dakterras een fenomenaal uitzicht over Lagos biedt.

Tags bij dit artikel:


Lagos

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Lagos op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Lagos.
> Lagos tips en informatie


Alles over Lagos