Igreja de Santo António

Genesteld in het historische hart van Lagos staat de Igreja de Santo António als een bewijs van het rijke culturele en religieuze erfgoed van de stad. Deze prachtige kerk, gewijd aan de heilige Antonius van Lissabon, is niet alleen een gebedsplaats, maar ook een schat aan barokke kunst en historisch belang. Een bezoek aan de Igreja de Santo António biedt een uniek kijkje in het verleden van Portugal, de architectonische kracht en de blijvende spirituele tradities.

Tegenwoordig is de kerk onderdeel van het Gemeentemuseum. Je loopt eerste door de verschillende exposities voordat je bij de daadwerkelijke ruimte terechtkomt die eeuwenlang dienstgedaan heeft als religieuze ontmoetingsplaats. Bij binnenkomst worden bezoekers meteen getroffen door de weelde van het interieur. Het plafond, versierd met ingewikkeld houtwerk, beeldt het leven van Sint Antonius uit aan de hand van een reeks levendige schilderijen. Vooral het altaarstuk is prachtig, gemaakt met verguld houtwerk dat de finesse van het Portugese vakmanschap laat zien. Dit uitbundige gebruik van bladgoud op het houtsnijwerk is een kenmerk van de Portugese barokstijl en creëert een sfeer van goddelijke pracht en eerbied.

Tags bij dit artikel: ,


Lagos

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Lagos op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Lagos.
> Lagos tips en informatie


Alles over Lagos